SBICafé
Biblioteca do Café

Browsing Periódicos by Author "Espindula, Marcelo Curitiba"

Browsing Periódicos by Author "Espindula, Marcelo Curitiba"

Sort by: Order: Results:

  • Souza, Carolina Augusto de; Teixeira, Alexsandro Lara; Torres, Josemar Dávila; Silva, Camila Andrade; Espindula, Marcelo Curitiba; Rocha, Rodrigo Barros (Editora UFLA, 2019-04)
    Growing Coffea arabica in regions of the Western Amazon is limited by early maturation and by its limited adaptation to regions of low altitude and high temperature. The aim in this study was to quantify the genotype × ...
  • Souza, Carolina Augusto de; Rocha, Rodrigo Barros; Alves, Enrique Anastácio; Espindula, Marcelo Curitiba; Ramalho, André Rostand; Teixeira, Alexsandro Lara; Ferrão, Maria Amélia Gava (Editora UFLA, 2017-07)
    O ciclo de maturação dos frutos do cafeeiro Coffea canephora é uma característica de herança complexa, de expressão governada por vários genes influenciados pelo ambiente, o que resulta em uma característica quantitativa ...
  • Espindula, Marcelo Curitiba; Balbino, Tony José; Jaraceski, Rutinéia; Teixeira, Alexsandro Lara; Dias, Jairo Rafael Machado; Teixeira, Richelly Gisela Pasqualotto (Editora UFLA, 2018-01)
    The aim in the present study was to evaluate the growth of Coffea canephora cv. ‘Conilon BRS Ouro Preto’ seedlings in different tube volumes. The experiment was performed at Embrapa Rondônia plant nursery in Ouro Preto do ...
  • Partelli, Fábio Luiz; Espindula, Marcelo Curitiba; Marré, Wellington Braida; Vieira, Henrique Duarte (Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2014-01)
    The period between anthesis and fruit ripening varies according to the Conilon coffee (Coffea canephora) genotype. Therefore, the time of the nutritional requirements for fruit formation may differ, depending on the formation ...
  • Silva, Dulcilene Oliveira da; Ferreira, Fábio Medeiros; Rocha, Rodrigo Barros; Espindula, Marcelo Curitiba; Spinelli, Victor Mouzinho (Universidade Federal de Santa Maria, 2018-03)
    The aim of this study was to select Coffea canephora clones of superior processed coffee productivity based on the estimates of the genetic parameters and of genetic progress with the plant selection. For this, the production ...
  • Dubberstein, Danielly; Partelli, Fabio Luiz; Dias, Jairo Rafael Machado; Espindula, Marcelo Curitiba (Editora UFLA, 2017-04)
    O conhecimento do padrão de crescimento do cafeeiro torna-se fundamental para auxiliar no manejo da lavoura, em virtude da ocorrência de sazonalidade de crescimento ao longo do ano. Objetivou-se avaliar o crescimento ...
  • Marré, Wellington Braida; Partelli, Fábio Luiz; Espindula, Marcelo Curitiba; Dias, Jairo Rafael Machado; Gontijo, Ivoney; Vieira, Henrique Duarte (Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2015-09)
    The number of days between anthesis and maturation of conilon coffee berries varies according to the genotype. Thus, it is believed that periods of greater nutrient demand for fruit formation also vary according to the ...
  • Partelli, Fábio Luiz; Gomes, Wander Ramos; Oliveira, Marcos Goes de; Dias, Jairo Rafael Machado; Espindula, Marcelo Curitiba (Editora UFLA, 2016-10)
    As tecnologias de cultivo do Coffea canephora avançaram significativamente, bem como as exigências nutricionais das plantas. Objetivou-se estabelecer faixa de suficiência e normas DRIS, para lavouras de cafeeiro Conilon ...
  • Rodrigues, José de Oliveira; Partelli, Fábio Luiz; Pires, Fábio Ribeiro; Oliosi, Gleison; Espindula, Marcelo Curitiba; Monte, José Antônio (Editora UFLA, 2016-10)
    Dentre as fontes de nitrogênio (N) utilizadas na agricultura, a ureia é o fertilizante mais utilizado no Brasil. Todavia, apresenta problemas com a aplicação na superfície do solo devido às perdas de N por volatilização ...

Search DSpace


Sobre o SBICafé

Browse

My Account