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  • Autor desconhecido (1933-03)
    The Federal Interventor has signed a decree covering the reorganization of the São Paulo Coffee Institute. In accordance with this decree the Institute will continue in charge of the defense of the coffee growers in this ...
  • Verdin Filho, Abraão Carlos; Volpi, Paulo Sérgio; Ferrão, Maria Amélia Gava; Ferrão, Romário Gava; Mauri, Aldo Luiz; Fonseca, Aymbiré Francisco Almeida da; Tristão, Fabiano Alixsandro; Andrade Júnior, Saul de (Editora UFLA, 2016-10)
    This study aimed to better understand the productive behavior of Coffea arabica when cultivated using the new management of Cyclic Pruning Program for Arabica Coffee (CPPAC), stablished using the same principles of the ...
  • Espindula, Marcelo Curitiba; Araújo, Larissa Fatarelli Bento de; Diocleciano, João Maria; Rocha, Rodrigo Barros; Dias, Jairo Rafael Machado; Verdin Filho, Abraão Carlos (Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa, 2022-09-12)
    The objective of this work was to evaluate the production of cuttings of Coffea canephora genotypes, in a new system for training mother plants called “vertical clonal garden”. The proposed new system consists of training ...
  • Fernandes (1933-03)
    A general plan of syndication the Paulista coffee interests has become known, which is to be executed within three months, and governed by fixed regulations, through the initiative of the new directorate of the Coffee ...
  • Muniz, Herison Victor Lima; Ariyoshi, Caroline; Ferreira, Rafaelle Vecchia; Felicio, Mariane Silva; Pereira, Luiz Filipe Protasio (Crop Breeding and Applied Biotechnology, 2024-04-10)
    Lipids are compounds that play an important role in coffee bean development, contributing to beverage quality. Genome-wide association studies (GWAS) were conducted to pinpoint quantitative trait nucleotides (QTNs) linked ...
  • Lima, Sebastião F.; Pinto, Pedro H. G.; Soares, Manoel P. L.; Andrade, Maria G. de O.; Simon, Cátia A.; Vendruscolo, Eduardo P.; Contardi, Lucymara M.; Cordeiro, Meire A. S.; Abreu, Mariele S. (Departamento de Engenharia Agrícola - UFCG, 2023-01-06)
    The use of biostimulants in coffee seedlings can promote gains in their growth and quality. Thus, this study aimed to evaluate the growth and quality characteristics of Coffea arabica seedlings under the effect of the ...
  • Santinato, R.; Santinato, F.; Eckhardt, C. S.; Silva, R. O.; Pereira, E. M. (Embrapa Café, 2016)
    O experimento foi realizado na Fazenda Experimental Santinato & Santinato Cafés Ltda, no município do Carmo do Paranaíba, MG. Utilizou-se uma lavoura da Cultivar Catuaí Vermelho IAC 144, com 18/19 anos de idade, espaçada ...
  • Fernandes, Daniell Rodrigo Rodrigues; Bená, Daniela de Cassia; Lara, Rogéria Inês Rosa; Ide, Sergio; Perioto, Nelson Wanderley (Editora UFLA, 2012-05)
    Nesse estudo são relatados os nitidulídeos obtidos de frutos de café, provenientes de uma cultura estabelecida em Cravinhos, SP, Brasil. Entre março e junho de 2008 foram coletadas amostras de frutos de café diretamente ...
  • Bortolotto, Rafael Pivotto; Bruno, Isabeli Pereira; Dourado-Neto, Durval; Timm, Luís Carlos; Silva, Adilson Nunes da; Reichardt, Klaus (Universidade Federal de Viçosa, 2013-11)
    Nitrate losses from soil profiles by leaching should preferentially be monitored during high rainfall events and during irrigation when fertilizer nitrogen applications are elevated. Using a climatologic water balance, ...
  • Reis, Andre Rodrigues; Favarin, José Laércio; Gallo, Luiz Antônio; Malavolta, Eurípedes; Moraes, Milton Ferreira; Lavres Junior, José (Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2009-03)
    Nitrate reductase is the first enzyme in the pathway of nitrate reduction by plants, followed by glutamine synthetase, which incorporates ammonia to glutamine. The purpose of this study was to evaluate the nitrate reductase ...
  • Isminio, Paúl Lama (Universidade Federal de Viçosa, 2012-02-15)
    A lixiviação de nitrato pode causar poluição das águas superficiais devido à adição de fertilizantes nitrogenados, gerando também perdas econômicos ao agricultor. O presente trabalho teve como objetivo determinar a lixiviação ...
  • Souza, José A.; Rocha, Genelício C.; Gomes, Mateus de P.; Rezende, Carlos H. S. (Departamento de Engenharia Agrícola - UFCG, 2018-06)
    The objective of this study was to evaluate nitrogen losses by NH 3 volatilization and quantify the upward and downward NO 3- flows in Latosol cultivated with arabica coffee. An experiment was set in 2010, in Viçosa-MG, ...
  • Araujo, João Batista Silva; Rodrigues, Mateus Cupertino; Rodrigues, Luisa Bastos; Santos, Ricardo Henrique Silva; Martinez, Herminia Emilia Prieto (Universidade Federal de Viçosa, 2013-11)
    Information concerning the response of coffee to organic fertilizers is scarce. This study evaluates the effect of different doses of compost and Crotalaria juncea L. on growth, production and nitrogen nutrition of coffee ...
  • Bortolotto, Rafael Pivotto; Bruno, Isabeli Pereira; Reichardt, Klaus; Timm, Luís Carlos; Amado, Telmo Jorge Carneiro; Ferreira, Ademir de Oliveira (Universidade Federal de Viçosa, 2012-07)
    Nitrogen has a complex dynamics in the soil-plant-atmosphere system. N fertilizers are subject to chemical and microbial transformations in soils that can result in significant losses. Considering the cost of fertilizers, ...
  • Sabino, Paulo Henrique de Siqueira; Reis Júnior, Francisco Ailton dos; Carvalho, Geraldo Andrade; Mantovani, José Ricardo (Editora UFLA, 2018-07)
    The coffee leaf-miner (CLM) Leucoptera coffeella (Lepidoptera: Lyonetiidae) is one of the main pests of coffee plants in Brazil. Its occurrence in the crop is directly related to the physiological state and growth ...
  • Chagas, Wantuir Filipe Teixeira; Silva, Douglas Ramos Guelfi; Lacerda, Jordana Reis; Pinto, Leandro Campos; Andrade, André Baldansi; Faquin, Valdemar (Editora UFLA, 2019-01)
    The application of urea in coffee crop has caused high losses of nitrogen (N) by volatilization, causing low use and recovery of this nutrient. This low use of N may interfere in the growth and nutrition of the coffee crop ...
  • Dominghetti, Anderson William; Guelfi, Douglas Ramos; Guimarães, Rubens José; Caputo, André Luiz Carvalho; Spehar, Carlos Roberto; Faquin, Valdemar (Editora UFLA, 2016-03)
    Ammonia volatilization (N-NH3) is one of the main pathways of Nitrogen loss reducing nitrogen use efficiency in coffee orchard. This work aimed at quantifying ammonia volatilization (N-NH3) losses from N-sources to be used ...
  • Pérez, Cristian David Plaza; Pozza, Edson Ampélio; Pozza, Adélia Aziz Alexandre; Freitas, Aurivan Soares; Silva, Marília Goulart da (Editora UFLA, 2017-01)
    A nutrição equilibrada pode auxiliar no controle de doenças do cafeeiro. Assim, objetivou-se avaliar o efeito da adubação nitrogenada e potássica na intensidade da mancha aureolada do cafeeiro, em câmara de crescimento. ...
  • Covre, André Monzoli; Partelli, Fábio Luiz (Embrapa Café, 2013)
    As curvas de concentração e acúmulo de nutrientes, são importantes ferramentas para avaliar a necessidade nutricional da cultura, nas diferentes épocas do ano, bem como indicar o parcelamento da adubação. Objetivou-se ...
  • Venturin, A. Z.; Garcia, G. O. (Embrapa Café, 2016)
    Objetivou-se com a realização deste trabalho, avaliar a concentração de nitrogênio foliar em cafeeiro clonal ‘Incaper 8142’ (Conilon Vitória) em resposta à fertirrigação com esgoto doméstico no primeiro ano de cultivo.

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